XARXA ÒMNIA

Òmnia, programa que afavoreix la inclusió social a través de les tecnologies

Xarx@ntoni és un punt que pertany a la Xarxa Òmnia, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que és un programa preventiu, socioeducatiu, de promoció individual i de suport a col·lectius amb major risc de vulnerabilitat.

Òmnia, és un programa d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

Va adreçat a la població general, però amb discriminació positiva vers les persones en risc social i mes si precisen millorar les seves capacitats per a superar les seves dificultats d’accés a les tecnologies d’informació, per tal d’evitar la seva exclusió de la comunitat.

Té com a finalitat ésser un recurs que participa, conjuntament amb la resta de dispositius del territori, en la consecució dels objectius d’integració i cohesió social de la població del seu entorn.

Òmnia ofereix espais i equipaments d’utilització pública i compta amb el suport d’un professional, que dinamitza l’espai i assessora les persones usuàries del Punt. El paper del dinamitzador/a és fonamental per desenvolupar el programa a cada territori i aconseguir que cada Òmnia sigui un espai d’acolliment, d’informació, d’aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat.

Seguidament trobareu el enllaç al nostre bloc de la Xarxa Òmnia.
benestar_h3