HORTANTONI

RETORNANT AL CICLE NATURAL

DESCRIPCIÓ:

Hortantoni és Hort urbà comunitari que es troba al pati interior del Centre de dia per a gent gran de Sant Antoni, al carrer Marqués de Campo Sagrado, 31-33 (tocant la Ronda Sant Pau).

 

OBJECTIUS:

  • Fomentar l’ús de l’espai urbà per accions comunitàries, socials, i educatives que contribueixen a la millora de la convivència i la qualitat de vida de veïns i veïnes.
  • Impulsar la corresponsabilitat ciutadana per a la millora ambiental i social del barri: contribuir a renaturalitzar l’entorn, promoure un consum més responsable, la reducció i el reaprofitament de residus, convertint-los en recursos per l’hort.
  • Apropar l’agroecologia i els seus beneficis a totes les persones.

 

ACTIVITATS PRINCIPALS

  • Conreu de verdures i plantes aromàtiques amb criteris d’agricultura ecològica, compostatge i alimentació saludable.
  • Descobrim i aprenem directament d’on ve el que mengem.
  • Tallers d’horticultura, agricultura, ecològica, compostatge i alimentació saludable, tant pels avis del Centre de dia, com obert a d’altres persones, amb la idea de d’empoderar les persones.
  • Generem espais de relació, coneixement i suport mutu entre veïns i veïnes del barri.
  • Visites d’organitzacions, entitats i persones del barri i/o de més enllà, que vulguin conèixer l’experiència i/o participar-hi.
  • Generem noves formes d’oci i de consum, noves formes de passar el temps en família, amb amics, amb companys de feina… perquè tothom hi té cabuda!

Xarx@ntoni pretén millorar la convivència i la qualitat de vida al barri de Sant Antoni partint de la participació de tots els agents socials implicats, especialment dels subjectes de l’acció.

És per aquest motiu que a l’octubre de 2009 la seva Comissió d’Economia Social va llançar el projecte de cultivar un hort urbà comunitari. Al llarg d’un any cercà un espai adequat i finalment el trobà en el Centre de dia per a gent gran del barri de Sant Antoni.

Hortantoni compta actualment, amb un grup de persones voluntàries que està obert a noves participacions, i disposa d’un espai distribuït en 4 parcel·les d’uns 2 x 6 metres cultivades, un compostador i eines per treballar l’hort.

Per participar a Hortantoni només has de contactar amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a hortantoni@xarxantoni.org i et donarem cita per a què ens puguis venir a visitar in situ!! També ens podeu trobar, de forma habitual, tots els dilluns a la tarda a l’hort.