GRUP DE CONSUM

MÉS CONCIENT, JUST I SOSTENIBLE !

 

DESCRIPCIÓ:

El grup de consum Xarx@ntoni és el grup de consum de la Xarxa Consum Solidari (XCS) situat al barri de Sant Antoni, amb l’intenció de facilitar l’accés a productes saludables per a les persones, la societat i el medi ambient.

 

OBJECTIUS:

  • Posar en pràctica un consum més conscient, just i sostenible.
  • Promoure el consum conscient, la sobirania alimentària i el comerç amb justícia.

 

ACTIVITATS PRINCIPALS

  • Distribució de cistelles amb productes agroecològics i de comerç just.
  • Visites a productors i proveïdors.
  • Tallers, seminaris, cinefòrums i jornades de formació.

 

COM FUNCIONA ?

 

Comandes setmanals per Internet

Les comandes es fan mitjançant la botiga virtual. Pots veure els productes i preus navegant per ella però per fer comandes has de ser soci/a del grup de consum. Es pot fer com a màxim una comanda a la setmana, sempre abans del temps límit: dilluns a les 23h.

 

Cistella oberta

La cistella és oberta, es a dir, pots triar els productes i quantitats que vols. No hi ha comanda mínima ni obligació de fer-ne cada setmana. També s’ofereix una cistella ‘tancada’ de temporada més econòmica que es pot combinar, o no, amb la resta de productes.

 

Recollida de les comandes

Les comandes es recullen el dijous a la tarda (17h-21h) o el divendres al matí (9h-14h) al local de Xarx@ntoni (carrer Manso 24-28, interior illa Jardins Tres Tombs). Si una setmana tens problemes per recollir la comanda en l’horari establert contacta’ns (dinamitzacio@xarxantoni.org / 691 944 612) perquè trobem una solució.

 

Pagament de les comandes

Les comandes es paguen mensualment mitjançant un rebut domiciliat a inicis del mes següent.

 

Comunicar incidències

Si trobes alguna incidència a la comanda, emplena el formulari d’incidències perquè es corregeixi abans de fer el cobrament mensual. És molt important que ens comuniquis les possibles incidències per no perjudicar-te i per anar millorant el projecte.


 

Quota de soci/a

Per ser soci/a d’un grup de consum XCS has de pagar una quota mínima de 60 euros/any (suposen 5 euros al mes) per cistella o unitat de consum. Una unitat de consum pot estar formada per una persona, o dues, o moltes. La quota es paga semestralment (30 euros/semestre) o anualment (60 euros/any) mitjançant domiciliació bancària.

Amb aquestes quotes la XCS tracta d’assegurar la viabilitat i el funcionament dels grups de consum i dóna suport a les diferents activitats que organitza.

 

Per fer-te soci/a

Emplena aquesta butlleta alta soci/a i un cop la XCS el rebi, et donarà d’alta en uns dies i t’enviarà tota la informació que necessites per fer les teves comandes.


 

Els grups de consum XCS

Els grups de consum XCS són grups organitzats de persones crítiques amb l’actual model de comerç i consum que, formant part d’un moviment social transformador global, treballem en l’àmbit local per difondre i posar en pràctica un consum més conscient, just i sostenible.

En ells trobaràs aliments ecològics i de temporada provinents directament de productors propers i elaborats en condicions laborals justes i equitatives. Fruites i verdures, pa artesà, llet, iogurt i formatges, ous, carn, proteïna vegetal (tofu, seitan, tempeh), productes de comerç just… I també productes d’higiene personal i de neteja per a la llar. A través de la “Comissió Productes de Confiança” (CPC), integrada per socis i sòcies i treballadors i treballadores de la XCS, tracten de donar a conèixer tots aquests productes, així com els productors i projectes interessants que hi ha al darrere, i incorporar-ne de nous.

Des dels grups de consum es promou la implicació activa dels socis i sòcies i per això ofereixen diversos espais de participació: assemblees i comissions, tallers (de cuina, de pa, d’horts urbans…), visites als productors, jornades i seminaris de formació, organització d’activitats als barris per apropar el consum responsable i el comerç just., etc.

 


 

Per a més informació

Contacte XCS

grupsdeconsum@xarxaconsum.org / 93 268 22 02

 

Contacte Xarx@ntoni

consumconscient@xarxantoni.org / 691 944 612