COM SOC – COMUNICACIÓ SOCIAL

COMSOC – Comunicació Social és una associació sense ànim de lucre que promou una comunicació transformadora i que té la seva seu a Barcelona. Des de l’any 2006 impulsem iniciatives multiplataformes (programes de ràdio, documentals, portals a Internet, concursos, llibres i discs, espectacles, i tallers) que contribueixen a potenciar moviments socials, com el de la sobirania alimentària i el turisme responsable, i cultures populars de tradició oral.

Està formada per un equip de periodistes, educadors socials, fotògrafs, professionals de l’educació al desenvolupament i de l’economia social i solidària, que fem nostres els valors cooperatius d’ajuda mútua, responsabilitat, democràcia, igualtat, equitat i solidaritat. Creiem, així mateix, en els valors ètics de l’honestedat, la transparència, la responsabilitat social i la preocupació pels altres i l’entorn. Les persones que integrem aquest col·lectiu horitzontal, assembleari, i autogestionat, entenem la comunicació com una eina de transformació social i la rebutgem com a simple mercaderia. Entenem la comunicació i la llibertat d’expressió com a drets humans que hem de consolidar com a poble més enllà de les institucions i empreses. La comunicació entesa com l’oportunitat d’ensenyar i aprendre dels altres, com a oportunitat per generar coneixement col·lectiu significatiu. Conseqüentment, defensem la lliure circulació d’informació i apostem per les llicències obertes (Creative Commons) enfront el Copyright.

Som especialistes en crear canals de comunicació temàtics en què els protagonistes són entitats, comunitats educatives i moviments socials que proposen el consum responsable, practiquen l’educació en valors, i lluiten per un altre món possible. L’èxit de COMSOC es fonamenta en la participació de totes aquelles persones i col·lectius que recolzen els projectes.

GRUPS DE TREBALL

Coneix Món, per un turisme responsable!

Des del nostre inici treballem amb emissores de ràdio de Catalunya (Ràdio L’Hospitalet i Ràdio 4) per difondre formes de viatjar més humanes i sostenibles. Generem un espai comú per a entitats i viatgers a www.coneixmon.org i proposem als centres educatius tallers radiofònics sobre turisme responsable perquè s’atreveixin a connectar amb els pobles organitzats del món. Entenem el viatge com a eina de transformació personal que pot servir per alimentar canvis positius en les formes de vida dels que l’emprenen.

Contes del Món, per una mainada de contacontes!

Des de l’any 2008 impulsem el “Concurs de podcast – Contes del Món” amb web www.contesdelmon.org, un concurs d’audiocontes en el què joves del planeta Terra conten històries, gràcies a combinar la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació, i la llengua catalana amb cultures nouvingudes. Amb aquest material anualment publiquem un llibre i disc, dinamitzem espectacles d’animació i realitzem tallers radiofònics per alimentar la tradició oral.

logo_contesdelmon_2_g

Llavors audiovisuals, per la sobirania alimentària i popular!

Des del 2013 cultivem llavors audiovisuals per potenciar la soberania alimentària i popular. Aquest concepte el va plantar Via Campesina l’any 1996 i es presenta avui en dia com una de les respostes més potents a les actuals crisis alimentària, de pobresa i climàtica. Realitzem documentals que defensen un model que fomenta la pagesia i que garanteix un sòl ric per poder cultivar els drets a una alimentació, habitatge, salut, i educació dignes. Reivindiquem que l’ús i gestió de terres, aigua, llavors, bestiar i biodiversitat estiguin en mans de qui produeix aliments i custòdia el territori, i no del capital. El primer fruit serà somonteeldocu.org.