Participa en el projecte {code} your future

{Code}YourFuture és una campanya europea organitzada per tal de promoure les experiències de programació educativa (coding), entre els infants i els joves, especialment els de comunitats desfavorides.

L’objectiu global és fomentar l’adquisició de competències digitals i sensibilitzar al jovent sobre la relació entre els coneixements de programació i les oportunitats que ofereix el mercat de treball.

Deu socis de 9 països diferents de la UE participaran en aquesta iniciativa i que compta amb el suport de Microsoft. A la primera fase, 30 dinamitzadors al llarg de tota Europa, i entre els que formen part el de Xarx@ntoni, rebran una formació de formadors a través de seminaris web. Gràcies a aquest aprenentatge, podran conèixer procediments i metodologies per a formar -a la seva vegada- als participants dels seus punts. A una segona etapa, es preveu que almenys 300 joves europeus, la majoraria dels quals de grups desfavorits, tinguin l’oportunitat d’assistir a classes organitzades en els telecentres, i per això demanem la teva participació: perquè puguis formar part d’aquests 300 joves europeus que rebran aquesta formació sobre dues aplicacions amb que podràs iniciar-te a la programació. Aquestes aplicacions són el “TouchDevelop” Touchamb la que podras programar, per exemple, jocs que funcionen en un navegador d’internet al PC, a una Tablet o en un Smartphone, utilitzant aquesta aplicació. La segona aplicació és diu Kodu i amb aquest programa podras crear jocs d’ordinador i de Xbox. Mira aquest vídeo explicatiu

La programació (coding) contribueix a que els joves desenvolupin competències transversals, com ara el pensament analític, la capacitat de resoldre problemes, el treball en equip i la creativitat. En aquesta línia, i com a mesura per a pal·liar la desocupació dels joves, s’ha dissenyat la Code-Week que tindrà lloc del 10 al 18 d’octubre.

Vine al Punt Òmnia Xarx@ntoni a Calàbria 66 i apunta’t !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*